Expositie Archief in de Mode

In het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is de geschiedenis te vinden van acht Rivierenlandse gemeenten. Het archief is zeer uitgebreid en indrukwekkend. Je waant je in vervlogen tijden als je een visuele tijdreis maakt door de jaren heen. Dit archief behoort tot het erfgoed van Rivierenland en mag elk jaar rekenen op duizenden bezoekers.

Hoe mooi is het dat één van de oudste modehuizen van Nederland haar eigen geschiedenis heeft overgedragen aan het RAR. Modehuis Blijdesteijn, gevestigd in Tiel, geniet landelijke bekendheid en kent een geschiedenis die tot bijna 180 jaar teruggaat in de tijd. Het bedrijf is een echt familiebedrijf en de zesde generatie Blijdesteijn staat inmiddels aan het roer.

Om deze overdracht te vieren, zetten het RAR en Modehuis Blijdesteijn de bedrijfsgeschiedenis letterlijk in de spotlights met een expositie in de winkel zelf genaamd ‘Archief in de Mode’.

Wij werden in de arm genomen om de expositie te ontwerpen en samen met het RAR de productie en montage ervan te begeleiden. Een prachtige en erg leuke opdracht!

Tijdens de opening spraken vader Franklin (vijfde generatie) en zoon Bram (zesde generatie) van Blijdesteijn over de rijke bedrijfsgeschiedenis en de visie voor de toekomst. We kregen een mooi inkijkje in de gebeurtenissen in de samenleving door de jaren heen. Ella Kok-Majewska, directeur van het RAR, kreeg de lachers op haar hand met anekdotes over de grappige beelden en teksten die zij en haar collega’s aantroffen tussen het materiaal. Burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel opende de tentoonstelling op een bijzondere wijze door een kleerhanger doormidden te breken.

Wij willen het RAR en Modehuis Blijdesteijn hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. We zijn enorm trots om te hebben meegewerkt aan dit mooie project en hopen dat veel mensen de weg weten te vinden naar Modehuis Blijdestein aan de Voorstad 24 en het RAR aan het J.S. de Jongplein 3 in Tiel.

Zoekt u ook een goed ontwerpbureau voor uw tentoonstelling, presentatie of indoorsigning? Neem vrijblijvend contact op!

Expositie Blijdesteijn en RARLift expositieElla Kok van het RAROpening door burgemeester BeenakkerExpositieschermBanner door winkelBruidsjurken door de jaren heen
Meer lezen?