Website, advertenties en artikelen voor Trots op Tiel

De provincies hebben de laatste jaren meer en meer taken overgedragen aan de gemeenten. Zo ook de opgave om burgerparticipatie te bevorderen. In 2016 vroeg Hans Beenakker, de burgemeester van Tiel, zich af hoe de ideeën, initiatieven en deskundigheid van inwoners kunnen worden benut? Een ambassadeursgroep, bestaande uit Tielenaren, ging op zoek naar het antwoord. En dat werd Trots op Tiel. Dit is geen club, bedrijf of stichting, maar een ‘beweging’ voor en door Tielenaren die de stad mooier en leuker wil maken.  

Om mensen, ideeën, hersens en handen samen te brengen, was een platform nodig. En daarvoor trok de organisatie ons aan de mouw. Een prachtige opdracht voor een bedrijf dat in Tiel is gevestigd! Wij ontwikkelden de website trotsoptiel.nl.

Duimen omhoog!
Op de website vind je initiatieven en voorstellen. Vind je een bepaald idee goed en wil je eraan meehelpen, dan kun je je melden. De ambassadeurs verzamelen alle hulp en zetten daarna samen met de initiatiefnemer van het idee een ploeg op poten. Heb je zelf een goed idee, kun je het inzenden. Het verschijnt op de website en anderen kunnen aanhaken. Om initiatieven een ‘thumbs up’ te geven, kan iedereen likes uitdelen: aan de website in zijn geheel en aan de afzonderlijke projecten. Dat is een fijne stimulans voor de initiatiefnemers.

Foto’s, ambassadeurs, uitleg en nieuws
Ook kunnen mensen foto’s inzenden van plekken en evenementen in Tiel waarop zij trots zijn. Zij vinden hun eigen foto dan terug in het foto-album. Misschien wordt hun foto zelfs wel foto van de maand. Uiteraard is er ook een pagina waarop de ambassadeurs zichzelf voorstellen en je kunt lezen wie je waarvoor kunt benaderen. We leggen ook nog even heel helder uit hoe het allemaal werkt en een nieuwsoverzicht ontbreekt ook niet.

Website-onderhoud
Wij zijn erg blij dat de organisatie ons deze mooie taak toevertrouwde. En onze taak zit er nog lang niet op, want wij verzorgen ook het onderhoud van de website. Sinds de feestelijke lancering ervan eind januari hebben we alweer een paar veelbelovende projecten kunnen toevoegen. Geef ze ook een like!

Groepsfoto lancering website Trots op Tiel

De website werd feestelijk gelanceerd op zaterdag 27 januari 2018 in cultuurcentrum Zinder in Tiel. Alle Tielenaren waren hiervoor uitgenodigd via advertenties en aankondigingen in de lokale kranten. Wij waren ook verantwoordelijk voor de advertenties, mediahandling en persberichten.

Krantenadvertenties lancering website Trots op Tiel in Zinder op 27 januari 2018Na de lancering van de website van Trots op Tiel in Zinder op 27 januari 2018 verschenen diverse artikelen in de krant